Tygodniowy jadłospis

20.09.2020. Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, pasta z sera żółtego ze szczypiorkiem, szynka, papryka, ogórek zielony, herbata;

II śniadanie: koktajl malinowo – bananowy na maślance i kefirze;

Obiad: zupa kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami;

kurczak po hawajsku, ryż brązowy, sałatka ze szpinakiem i pomidorem, kompot;

Podwieczorek: mus jabłkowy, krążek kukurydziany;

 

21.09.2020. Wtorek

Śniadanie: zupa mleczna – kasza manna, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, kiełki z rzodkiewki, chałka z masłem, herbata

II śniadanie: sok marchewkowy i jabłko;

Obiad: zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym;

kasza gryczana, cielęcina z warzywami, sałatka z ogórka, kompot;

Podwieczorek: kisiel z jeżyną;

 

22.09.2020. Środa

Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, polędwica,  pomidor koktajlowy, kiełki ze słonecznika, ser żółty wędzony, ogórek zielony, kakao;

II śniadanie: jogurt z kiwi, granat, granola;

Obiad: rosół z makaronem;

ziemniaki, pieczeń rzymska, marchewka z groszkiem, kompot;

Podwieczorek: banan pieczony z cynamonem, herbata;

 

23.09.2020. Czwartek                                  

Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, serek milandia, indyk pieczony, papryka, ogórek zielony, kakao;

II śniadanie: owoce suszone;

Obiad: zupa fasolowa z majerankiem;

pierogi z mięsem, ogórek małosolny,  kompot;

Podwieczorek: drink czekoladowy, malina;

 

24.09.2020. Piątek

Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, kaczka faszerowana, ogórek kiszony, jajko na twardo ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kawa inka;

II śniadanie: budyń waniliowy

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem;

ziemniaki, kotlet rybny pod warzywną pierzynką, kompot;

Podwieczorek: sałatka owocowa;

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

 

Skip to content